čtvrtek 8. listopadu 2012

2011-10 Michoacan

Nakonec se zadařilo a na poslední chvíli jsem se přidal k výletu do Michoacanu na Dia de la muerte. A musím uznat, že to stálo za to. Rozhodně jsem neměl pocit, že by v Morelii (hlavní město), nebo někde jinde v celém státě bylo nějak nebezpečno. A to (mimo států na severu, u hranic s USA) prý spolu s Veracruz patří k nejvíce zasaženým válkou mezi narkomafií a vládou.
centrum Morelie

Vřele mohu doporučit výstup na sopku Paricutin, vzniklou v roce  1943. V lávě zůstal napůl pohřbený kostel, takže o atmosféru je postaráno. Při sestupu ze sopky doporučuju vzít to rovnou dolů po spádnici. Jen budete ještě měsíc vytřepávat prach z bot. Už doprava k sopce, na korbě picl-upu byla solidní zížitek.
kostel sopku skoro ustál

s turisty stejně jako s dobytkem :)

a tudy se "chodí" ze sopky dolů

Jednou z dalších zastávek byl ostrov Isla Janitzio. Moc pěkné místo, jen tam prý není pitná voda, takže pozor i na jídlo.
Posledním místem, které jsme v Morelii navštívili, byl Tzintzuntzan. Půlnoční procházka po hřbitově, plném lidí, květin a svíček byla úžasná. V každém případě ale pořádné oblečení s sebou, je to přes 2 tis. metrů vysoko, poblíž jezera, takže v noci je celkem zima. Mi stačilo triko a mikina, ale jen tak tak :)

Žádné komentáře:

Okomentovat